Livets risotto

 
Hej fredag! Igår åt jag en rätt som lite oväntat blev det godaste jag ätit hittills på 2018: risotto. Ni som har koll vet att jag aldrig äter ris, enligt mig finns det liksom så mycket godare saker man kan äta. Ni vet också att jag äter god mat var och varannan dag så för att denna ska utnämnas godaste rätten på 2018 måste den vara ganska pretty damn good.
 
Anyways, jag och Emma skulle äta tillsammans och hon föreslog risotto så jag tänkte varför inte. Basen är från detta recept och sedan körde vi lite på känsla. Here we go, testa denna hörni. Jag lovar att ni inte kommer bli besvikna.
 
 
Risotto för 4 personer 
3 dl risottoris
9 dl vatten
1,5 gullök
3 stora vitlöksklyftor
300 g champinjoner
Färsk spenat
En halv burk soltorkade tomater (gärna med olja)
2 msk olivolja
2 dl vittvin
Grönsaksbuljong
Öljästflingor på känsla
Vegansk cashewparmesan (vi hade en från märket Terra Vegan som heter Parmi topper)
 
1. Koka upp grönsaksbuljong i vattnet.
2. Hacka lök och stek i olivoljan i en annan kastrull. Obs löken ska bli mjuk men inte få färg. 
3. Tillsätt riset till löken och rör runt. Vänta tills riset blir "glansigt". Häll på vinet.
4. Häll på hälften av vattnet på riset. Rör och häll därefter 1 dl i taget. Låt koka och rör i ca 15-20 min.
5. Stek skivade champinjoner och en vitlöksklyfta, tillsätt sedan spenaten. 
6. Rör ner öljästflingor i risblandningen. Tillsätt därefter cashewosten.
7. Släng i de stekta champinjonerna och spenaten i risblandningen plus hackade soltorkade tomater.
8. Tillsätt mer vatten om det behövs för konsistensen. Krydda med salt och peppar.
 
Klaaart! Enjoy! Strö över lite cashewost, hackad färsk spenat och frömix för servering och drick med vitt vin för ultimat smakupplevelse.