Vue magnifique !

 
Här är ett gång bilder från måndagen då vi var lediga och njöt av den sista dagen av Parishelgen. Efter träning med Macha vid Seine och lite jobb med ansökningarna tillsammans mötte jag upp min vän Irina från Tyskland vid Galeries Lafayette. Det är ett lyxigt varuhus som har det mesta, kanske kan jämföras lite med Harrod's i London fast detta nog är lite mer mainstream. Vi tittade runt en stund innan vi tog oss upp på taket. Jag hade aldrig varit där så jag blev väldigt imponerad. Gratis var det också så detta rekommenderar jag verkligen. På bilderna ovan ser ni bland annat Eiffeltornet, Napoleons grav, Concorde och Centre Pompidou. Och så alla takåsar då, jag älskar dem.  Eftersom det var ganska fint väder hade jag min nya gröna klänning och till den trenchcoaten och väskan vilket jag tycker ljusar upp ganska fint. Och så flätorna som jag håller på övar på. Önskar bara jag hade lite tjockare hår men det är som det är. Resten av dagen satt vi på ett kafé och hade det riktigt trevligt och pratade om allt möjligt. 
Idag har jag varit på franska och skickat in mina ansökningar till skolor, ä-n-t-l-i-g-e-n! Nu får det bära eller brista (men håll tummarna lite extra för mig ändå är ni snälla). För tillfället har jag en babysitting vilket är väldigt lugnt och imorgon är det fredag mina vänner. Så skönt det ska bli! Ska hänga med vännerna på kvällen vilket jag taggar, tycker så mycket om dem!
 
Here is a bunch of photos from Monday which was the last day of my weekend in Paris. After working out by the Seine with Macha and looking at the aplications together I went to Galeries Lafayette to meet up with my German friend Irina. She's so nice! Lafayette is a big department store, a little bit like Harrod's in London but more mainstream I would say. We had a look inside before we went up on the amazing roof where I had never been before and I must say I was impressed. The view is truly magnificent, so I must recommend you to go there when visiting Parus. In the photos above you can spot the Eiffel tower, Napoleon's grave, Concorde and Centre Pompidou among others. Not to forget all the beautiful rooftops which I love, it's so "Paris" to me. Since the weather was quite nice I wore my green dress with the trenchcoat and beige bag which I think is a nice contrast. And the braids, of course! I really love braids, I just wish I had thicker hair. Oh well. The rest of the day we hang out in a café and talked about everything and just had a good time. Love days like these in Paris!
Today (Thursday) I haven't done so much. Been to French class and finally sent in all my applications to the schools. Please do cross your fingers for me! At the moment I'm babysitting Kian and tomorrow it's Friday which is going to be very nice as usual. I don't have very special plans yet but tomorrow evening I'm meeting the crew which I am looking forward to!

Eating on a budget

 
Godkväll! Idag har jag haft en mysig dag med Kian beståendes av rollerblades (han, inte jag, även om jag hoppade runt och försökte visa tekniken), den första Harry Potter-filmen och nästan en timme ute med sparkcyklarna. Jag fick sluta lite tidigare eftersom David kom hem så då snörade jag på mig springskorna och drog ut på 6,24 för att vara exakt, älskar Runkeeper-appen där man kan hålla så bra koll. Nörd haha. Det som dock oroar mig är mitt vänstra knä som jag haft ont i sedan i helgen. Det är inte alls likt mig att ha det och jag hoppades att det bara var en engångshändelse men nu är jag väldigt tveksam. Har inte tid med något sådant och verkligen inte nu när jag har kommit in i löpningen på riktigt. Oh well. Ikväll simmade jag och Emma en kilometer och såg ut som ägg som vanligt. Vi har alltså vita glansiga simmössor för att man måste ha det där, som på många andra ställen här i Frankrike tydligen. Det är ingen höjdare kan jag meddela men det var najs att simma som vanligt. Nu ligger jag i min säng helt mör och har fått undan lite jobb och ska ta natten. Före det måste jag bara tipsa er om lite mat (läs: passion för mat).
I helgen när jag bodde i Lillis lägenhet fick jag ju verkligen kännna på lite hur det är att bo själv, om så för några dagar, så jag märkte direkt att mitt tänk ändrades i matbutiken. Lagade bland annat dessa två måltider som båda var väldigt goda, mättande och någorlunda nyttiga tänker jag mig. Överst ser min och Machas middag en dag som var bananplättar. Jag gör det så enkelt så möjligt för mig själv och använder endast två ingredienser. Till en person behövs en banan och två ägg som helst mixas ihop och steks på inte alltför hög temperatur. Det funkar även att mosa smeten med en gaffel om man inte har mixer. Till det hade vi ett "kastanjesmör", jag ville ha jordnöttssmör i butiken men det fanns inte så detta fick funka. Annorlunda men väldigt god smak, och så lite soya vaniljyoghurt till också. En annan dag åt jag pastan nedan till middag. Det är ravioli med spenat och lök och något till som jag glömt namnet på, så gott i vilket fall. Ravioli är verkligen en favorit, så enkelt att laga och man behöver knappt ha något till eftersom den är fylld. Den här gången åt jag lite sallad, mozzarella och pesto till, mums. 
 
Good evening! I've had a cozy day today with Kian which consisted of rollerblades (him, not me, even though I tried to show him the technique by jumping around), the first Harry Potter movie and one hour out with the scooters. I got to finish a bit earlier than normal so then I went out for a 6,24 km run to be exact, I love the Runkeeper-app (being a control freak and a nerd at the same time lol). I'm a bit concerned about my left knee though that's been hurting since the weekend which never happened before. I really hope it will stop since I'm so into running right now, finally. This evening I went swimming with Emma, a kilometer, looking like eggs as usually. This means we are wearing shining white swimming caps because we are obligated to and I can't say I'm thrilled. Apparently it's very normal in France though so I try not to care too much. It was a nice swim, anyway! Now I'm in bed, exhausted, and just finished some work before going to sleep. I'm just gonna recommend some food as the food-lover I am.
This weekend when I stayed at Lilli's I got to try out the life of living one my own for like the first time ever which instantly made me change my thoughts when I was food shopping. Two of the meals I cooked are the ones above and they were both very tasty, filling and somehow healthy. The first one was banana pancakes that I made for me and Macha one day for dinner. For one person you need one banana and two eggs that you mix together. Simple as that! We ate them with chestnut spread which was something new to me (since they didn't have peanutbutter in the store) but very good, and some vanilla yoghurt made out of soya. Another day I had the pasta for dinner. Or well, ravioli filled with spinach and onions.. I really love ravioli since it's so easy to make, tastes delicious and is something you can eat almost on its own. This time I added some salad, mozzarella and pesto on the side, yummm. 

Peaceful Sunday

 
 
Hej! Igår började vår franska B2 kurs och sedan fikade jag med Kima, Lilli, Alice och Emma. Mysigt! Resten av dagen gjorde jag inte mycket värt att nämnas, jobbade, pratade på facetime med mamma, Nona, Sarah och Grégoire och finlirade på mina ansökningar som jag ska skicka in imorgon. Nervös över det! Jag tänkte berätta lite om söndagen i Paris som var så härlig. Jag och Emma vaknade vid nio och var båda lite sega men vi kom oss iväg till den svenska kyrkan i sjuttonde. Gudstjänsten hade börjat så vi smög in längst bak och hann vara med i en timme. Det var faktiskt väldigt fint,  jag reagerade lite på att den svenska trosbekännelsen var annorlunda än den finlandssvenska översättningen och sedan förklarade jag lite för Emma eftersom det var hennes första gång på en gudstjänst. Efteråt tågade alla ut över en liten gård till församlingshemmet där de hade bokat upp en påskbuffé. Det fanns allt från Janssons frestelse till ägg, rökt lax, kallrökt lax, köttbullar, olika sorters sill, kokt potatis med mera. Vi hade taggat detta men så gott som det var hade jag inte förväntat mig. Och så fick vi hyvla ost, dricka påskmust och äta gräddtårta med passionsfrukt och aprikos. Räcker det om jag säger att vi rullade ut därifrån sedan? Vi satt där en bra stund och pratade mest med fransmän som hade kontakter till Sverige på olika sätt innan vi tog oss till den svenska butiken som ligger väldigt nära. Där fortsatte vi i vårt Sverige "mode" och tittade på allt de hade och jag insåg att jag absolut kommer överleva här det kommande året nu när jag vet var butiken ligger, eller "Affären" som den heter. Vi pratade en stund med en supertrevlig tjej som jobbade där och sedan gick vi till Monceau parken som ligger alldeles intill. Ännu en park som jag inte hade besökt men som var väl värd ett besök. Vi strosade dären stund och var riktigt flummiga innan vi gick til Triumfbågen och tog metron därifrån till Bois du Bologne som är en stor skog som gränsar till Paris västra sida. Där fortsatte vi att njuta och strosa planlöst och så åkte vi båt över till en liten ö i sjön där (bilden). Satt i gräset och tittade på vattnet och pratade och fick nästan lite hemmavibbar. Det var nog längesedan jag var så avslappnad som i söndags och det var så skönt, vi kallade det "låg frekvens" haha. 
På kvällen drog jag och Emma ut en liten sväng till vår favoritbar i Saint Michel och några ställen bredvid. Det var lite tommare än vi hade förväntat oss men vi hade kul som alltid. Bra söndag! 
 
Hi! I started my B2 French course yesterday and afterwards I had coffee with Kima, Lilli, Alice and Emma. The rest of the day I didn't do so much, worked, continued with my applications and talked with my mum and sister, Sarah and Grégoire before I went to sleep. I'm so nervous about my applications but I calmed down a little bit.
I wanted to tell you guys about my nice and relaxing Sunday in Paris now! Me and Emma started the day off by going to the Swedish church in the 17th. We were both a little bit tired but when we arrived it was so nice (even though we arrived a bit late lol). Afterwards we all ate a typical Swedish Easter buffet and even though I was excited about it before it was so much better than I expected. We were truly in a "home mode" even though we mostly spoke french to the people at our table since they were french people connected to Sweden in different ways. Interesting with that mixture and even more interesting how Swedish I actually feel while living abroad. When we had finished the best meal in a very long time we went to the Swedish supermarket which is right nearby the church where we admired everything and nothing and talked to the nice girl to worked there. I realized that I'm definitely going to survive living here after the summer because of this store, or "Affären" as it is called. Then we went to a park, Parc Monceau, which is five minutes away and walked around there for a while. I love the parks in Paris! Being in a "park mode" we continued by going to Bois du Bologne which is the big forest on the west side of Paris. They have a lake there with two small islands so we took the small boat over to the island (as seen in the photo above) and sat there in the grass enjoying the sun while disussing one topic after another. Very typical me and Emma. I haven't felt as relaxed and peaceful in a long time. Very good day! In the evening we switched from our "low frequence mode" and went to Saint Michel where our favorite bar is and hung out there and in the bars nearby. It wasn't as much people out as expected but we still had a great time.