Goodbye 2015!

 
 
Hej till årets sista dag! Vilket bra år det har varit tycker jag. 2015 kommer jag minnas som året jag tog studenten och mina vänner med för den delen, året då jag spelade mitt första öspel på Jersey, året då jag fick min egna modespalt (som fortsätter 2016 woop!), året som jag tjänade mer egna pengar än tidigare och året som jag reste mer. Det blev sammanlagt fyra små resor til Helsingfors, såklart Stockholm ett antal gånger med volley och lite shopping, Tyskland i april, öspelen på Jersey, Magaluf med tjejerna, London med Nona och Paris i december. Jag är så glad över allt! Nu har jag nästan packat klart till 2016 års äventyr i Paris och ska snart börja fixa allt för kvällen som kommer tillbringas hos Amanda med squaden. Så taggad på ett nytt år och alt som komma skall!
Här nedan är en liten sneak peak på min nyårsoutfit, paljetter inte helt oväntat. Mer bilder från kvällen kommer säkert imorgon. 
Pussar och GOTT NYTT ÅR kära läsare! <3

Paris, I'm coming for ya

Hej vänner. Äntligen! Har haft problem med internet här hemma och kunde inte ens mobilblogga men nu så. Idag har jag jobbat nio timmar eftersom en var sjuk och gick hem tidigare men det var bara kul för hade en riktigt bra jobbdag. Annars då. Tänkte berätta lite mer om aupairjobbet!
 
 
På måndagkväll flyger jag till Paris där min värdpappa hämtar upp mig. På tisdagen är han hemma från jobbet och visar mig allt som vägen till skolan och var allting ligger i byn Villeparisis där de bor. På onsdagen är barnet hemma från skolan så då är vi ensamma hemma och på torsdgen och fredagen är mamman hemma så börjar jag jobba på riktigt följande vecka. Igår började jag packa så nu börjar det kännas på riktigt. Det som från början var en avlägsen och diffus dröm är snart min verkligenhet om mindre än en vecka. Hur coolt är inte det? Det enda jag visste i början av hösten var att jag inte skulle studera i vår och hade ett halvår fritt innan jag börjar med studierna igen. Hörde en massa bra av Emma som for till Paris i augusti och på den vägen är det. Jag ville lära mig franska och bo utomlands i min drömstad ett tag så då var aupair det bästa alternativet. Nu känns det riktigt bra när jag hittat en familj som verkar så schysst och det är skönt att ha träffat dem iallafall en gång före man flyttar in. Inte för att jag inte bott hos främlingar förut (lol Mexiko) men det känns mer familjärt och inte lika stelt. 
 
Liter mer om själva jobbet då. På morgonen måndag, tisdag, torsdag och fredag kommer jag köra barnet som heter Kian (gulligaste namnet jag vet) till skolan. Han börjar vid halv nio varje dag och det tar tydligen runt 20 minutr att köra. Ska bli spännande att köra i ett annat land men det borde gå bra. Tur att det inte är inne i centrala Paris hehe! Sen är jag ledig tills han slutar skolan vilket är vid halv fem dessa fyra dagar. Han är alltså åtta timmar i skolan fast han bara är sju år! Så jag kommer ha mycket fritid däremellan. Planerna just nu är att träna mer än jag hunnit med här hemma, ska försöka söka upp ett gym första veckan och sedan ska de tydligen ha någon å bakom huset där man kan springa och promenera så det låter ju perfekt. Ett av huvudsyftena med min vistelse är att jag ska lära mig franska så jag har försökt anmält mig till en franskakurs online men det har gått sådär (den franska administrationen ligger ungefär tio år bakåt i tiden när det kommer till det mesta) så jag tror vi måste fixa det där på plats. Planen är att gå ungefär tre gånger i veckan någon timme så vi får se hur det blir! Vad mer? Villeparisis är en "by" med ungefär 30.000 invånare och ligger en halvtimmeutanför centrala Paris så jag kommer helt klart åka in dit mycket. På ondagar är Kian hemma så då gör vi något roligt och helgerna har jag helt lediga.
 
Ser så fram emot att bara vandra på Paris mytomspunna gator utan något mål förutom att njuta och ta in alla intryck, att inte behöva stressa till alla turistmål utan istället njuta av en café crème och hitta mina egna guldgruvor. Sitta på en parkbänk i solen med Emma och förundras över alla spännande förbipasserande människor samtidigt som vi beundrar Eiffeltornet eller en kullerstensgata i Montmartre. Glädjas över att inte längre känna sig som en turist i drömmarnas stad utan istället kunna hjälpa de där förvirrade turisterna med digitalkameror och magväskor. Springa nerför trapporna i metron och tränga sig igenom folkmassan eftersom vi har bråttom någonstans. Prata med dålig dialekt på alla språk vi kan med nya människor som kanske är de skönaste vi någonsin har träffat. Dricka billigt vin vid Seine och beundra solnedgången som speglas i floden. Promenera gata upp och gata ner utan något mål och vara tvungen att ta av sig jackan för att det alltid är varmare här än hemma. Inte ha måsten förutom att njuta av livets liv i världens finaste stad och att ha roligt. 
 
Sa jag att jag ser fram emot våren 2016 i Paris?
 
Två favoriter från när jag hälsade på Emma i början av december och träffadein familj

Bring in the new year!

 
 
Päls - Nelly.com / Topp - Gina Tricot / Byxor - Ivy Revel / Armband - H&M / Klänning - Bikbok
 
Här kommer lite sista-minuten-nyårs-inspo i form av ett kollage av mig. Det klassiska som många brukar köra på är en glittrig paljettkläning i någon av regnbågens alla färger. Detta är en av få dagar under året som man kan gå all in så passa på! Om man inte är sugen på klänning eller att se ut som en discokula är ett snyggt och trendigt alternativ ett par höga vida byxor med någon crop top, alternativ kjol. Detta kan vara supercoolt men se till att byxorna är tillräckligt långa så räkna med klackar när du köper dem. Personligen anser jag att man inte bör visa för mycket mage fast man har magtröja denna såsong så satsa på några centimeter så är det classy. Ett annat plagg man kan spana in är en byxdress med långa ben som kan vara hur stiligt som helst eller varför inte en långklänning kvällen till ära? När outfiten är klar är det bara att gå loss på accesoarer. Här är mottot ju mer desto bättre. Har du något glittrigt plagg? Det hindrar dig inte från att slänga på något coolt smycke, det kan faktiskt bli riktigt effektfullt bara de passar ihop. Jag brukar köra stort halsband eller armband och örhängen, det kan lät bli lite mycket om man har tre olika stora smycken. Till denna speciella kväll är det även viktigt att inte glömma sina ytterplagg. Hur kallt det än må vara så är det nog bäst att skippa utebyxorna och istället ha en snygg (och förhoppningsvis) varm kappa eller päls. Lägg ner ett par vantar och halsduk i väskan så behöver du inte frysa alltför mycket vid tolvslaget och se till att stå nära någon så kommer du garanterat hålla värmen ändå.