Fall fashion

 
Lite höstlooks från Sthlm Streetstyle. Favoriten är lätt nummer fem, älskar de röda färgerna, halsduken och väskan. Mums! Diggar såklart även den helsvarta som jag klär mig var och varannan dag. 

The best of Paris

Idag är det exakt två veckor tills jag befinner mig i Paris och jag kunde inte vara mer exalterad. Som lite inspiration till mig själv (och förhoppningsvis er) tänkte jag därför sätta ihop en mini-guide med mina personliga favoritplatser i kärlekens huvudstad. Here we go:
 
Sacre Coeur & Montmartre
Den otroligt vackra och historiska kyrkan som ligger upphöjd så att man har utsikt över nästan hela Paris. Efter att ha gått uppför de många trappstegen och kanske shoppat något av någon av de många försäljarna kan du strosa vidare mot i Montmartres mysiga kvarter mot torget Place du Tertre. Här trängs crêpesrestauranger med gulliga souvenirbutiker där det kryllar av turister från hela världen. Du kan även bli avmålad för en billig peng av någon gatukonstnär. Det här stället är ett måste-besök för mig när jag är i Paris.
 
La Tour Eiffel
Kanske lite klyschigt, men Eiffeltornet skulle nog slå mig av häpnad varje dag även fast jag bodde så att jag hade utsikt över det (oj vilken fantastisk idé!). Före kan du besöka Napoleons grav och traska vidare mot Champs de Mars som är den långa gräsmattan framför tornet. Här finns det perfekta möjligheter till tumblr-bilder som heter duga eller varför inte slå sig ner i gräset för en picnic? För att se tornet har man även bra utsikt från Place de la Concorde dit även metron går smidigt. Hit skulle jag rekommendera att man åker på kvällen när Eiffeltornet är upplyst. En gång i timmen (om jag inte minns fel) börjar det även glittra. Magi!
 
 
Les Tuileries - Champs Elysées - Arc de Triomphe
Om du är konstintresserad kan du börja en dag vid Louvren och spana in Mona-Lisa för att sedan promenera genom Tuilerierna som är en lång och fin park med caféer och sedan fortsätta upp mot Triumfbågen längs Champs Elysées. Här hittar du de mest exklusiva (aningen överprisade) butikerna och jag har flera gånger fascinerats över deras skyltfönster som jag kännt igen från modetidningarna. Här finns även A&F som mera liknar ett palats, deras butik är väl värd ett besök, om inte annat så för deras bildsköna personal och maffiga butik som doftar underbart. Avsluta den (långa) promenaden med ett besök upp i Triumfbågen - om du orkar. Här tycker jag att man får den bästa utsikten över Paris eftersom Eiffeltornet nästan är för högt för att man ska kunna se något.
 
 
Les points de Paris
Något av det mysigaste man kan göra i Paris är faktiskt bara att strosa runt planlöst om man har tid. Då skulle jag absolut rekommendera att man går längs floden Seine och försöker korsa så många av dess broar man kan. Pont des Arcs är känd och även Pont de Alexandre som är exklusivt dekorerad med statyetter beklädda i äkta guld. Min favoritbro är dock Pont de l'Archevêché, nära Notre Dame, där man kan låsa fast sin kärlek. Så romantiskt och här var även Chuck och Blair i ett avsnitt i Gossip Girl säsong 4.
 
 
Rue de Rivoli & Notre-Dame
Nära Notre-Dame katedralen (som är väl värd ett besök) ligger shoppingstråket Rue de Rivoli. Här hittar du internationella favoriter som Bershka och Stradivarius men även Zara och Mango. Franska butiker jag rekommenderar och som är plånboksvänliga är Neuf Neuf och Jennyfer. Hit skulle jag rekommendera att man åker om man är sugen på att sätta sprätt på pengarna utan att bli helt ruinerad. Om du har dragit in stora kosan är det bara att ropa in en taxi till Champs Elysées där eliten shoppar.
 

Morning in bed

 
Har haft en riktigt mysig morgon frukost i sängen, GG och lite plugg. Nu ska jag snart på dagens körlektion och sedan en lektion i skolan. Happy tuesday!