Ruta Maya day 1: Tuxtla

Hej bloggen! Igårnatt vid två gick bussen från Carmen till grannstaden Villahermosa dit vi anlände runt fyra-femtiden på morgonen. Jag och Rachel gick och sov en timme till Karins hotellrum eftersom hon redan var där och sen klockan sju på morgonen var det dags för ett möte med alla utbytesstudenter. Sedan hoppade vi alla 55 in i en buss och började resan mot staden Tuxtla Guittierez. När vi kom fram efter cirka fem timmar i buss åkte vi ut på sjön. Det kändes som taget ur sagan om ringen eller något liknande med 1 kilometers höga berg och djupa dalar, ja, det var helt breathtaking. Himla kallt dock, dog nästan lite av kylan. Sen drog vi och käkade dagens första ordentliga mål som blev thaimat och sedan till ett hotell. Nu ligger jag inklämd här i en lyxig hotellsäng mellan Lisa och Rachel och ska just ta natten eftersom att det blir tidig uppstigning imorgon då vi ska fara till San Cristobal som är en annan stad. Det blev ungefär två timmars sömn föregående natt så jag känner mig ju lite lätt färdig nu efter en dag på resande fot med massa nya människor och intryck. Vi hörs imorgon, puss!
 

back to school

Hej hej bloggen! Den här dagen har bara gått åt till att packa till ruta maya och att packa resten av grejerna inför familjebytet som görs direkt när jag kommer hem från resan. Har alltså försökt packa ner ett fem månaders liv som jag haft här i Mexiko i alltför små resväskor, inte det lättaste kan jag säga. Har även varit och handlat lite nödvändigheter inför resan och slängt in ett gäng nya låtar i iphonen. Nu ska jag försöka ta natten tidigt här eftersom att det är skolstart för mig imorgon. Ska bli kul att se alla klasskamrater efter en månads lov men som ni säkert kan lista ut är jag inte så värst taggad på att stiga upp klockan sex.. Eheh. Speciellt inte när jag har vridit dygnet så himla överdrivet på senaste tiden. Men nu ska jag iallafall försöka sova. Har en spinnande kattunge här bredvid mig så det är ju iallafall hur mysigt som helst. Har jag berättat det, att vi har en kattunge här i huset? Är helt överlycklig över det, synd bara att jag byter familj snart. Kanske smugglar med mig katten i väskan heh. Okej allihopa, godnatt/godmorgon på er! 
 

we're up all night to get lucky

Tjenare! Tänkte bara slänga in lite bilder här från mitt senaste dygn som har varit väldigt trevligt. Igårkväll drog vi en liten spontan sleepover/fest hos Karin. Hängde vid poolen halva natten och dansade och simmade om vartannat och var bara himla lyckliga.